BORHOTEL KÜLÖNLEGES BORLAPPAL

Margaréta Garden borhotel

Eger története szőlőhegyek és borospincék között játszódik. Tizenkilenc borvidékünk közül az egri az egyik leghíresebb, legrégebbi és legkülönlegesebb: változatos talajtípusokon készülnek változatos borok. Ráadásul az egri borászok a házasításokban hisznek, így a fehér és a vörös zászlósborunk is küvé: az egri csillag és az egri bikavér.

Az egri csillag egy minimum négy szőlőfajtából álló bor, melynek túlnyomó többsége kárpát-medencei fajtából kell, hogy álljon. Egerben olyan csak a borvidékre jellemző szőlőfajták is vannak, mint a leányka, a királyleányka, vagy az aranymuskotály, így a házasítások is izgalmasak.
 
Az egri bikavér pedig egy kékfrankosra épülő házasítás, itt is többségben kell lennie a hazai fajtának, valamint a borászok csak egy meghatározott csoportból választhatnak bele szőlőfajtát. Sokszor megjelenik a kadarka, de a francia fajtákat, mint cabernet sauvignon, cabernet franc, vagy merlot is szereti a bikavér.

Borhotel – classicus, superior, grand superior

Ha biztosra mentek a minőséget illetően, három szót kell keresnetek az egri palackokon: classicus, superior, grand superior. Ez a helyi eredetiségvédelmi lépcső három kategóriája. Ahol rajta van a palackon valamelyik jelölés, ott egy bizottság által ellenőrzött borról van szó, ahol a szőlőt, a feldolgozást, a palackba kerülést is figyelték, így biztos kézzel választhattok közülük. Persze ha nincs ilyen jelölés, az sem jelent rosszat, de ez egy nagyszerű kiinduló.
 
Hiszünk az egri borban, hiszünk az egri borászokban, és hiszünk abban is, hogy a helyi értékek a legnagyobb értékek. Borhotel is vagyunk. Komoly energiákat fektettünk a borlapunk összeállításába. Próbálunk kizárólag a borvidékről származó tételeket tartani, ráadásul tele vagyunk olyan borokkal, amelyek garantáltan nem fognak szembejönni veletek másutt.
 
Legyen szó egy garázsborászat mikrotételéről, melyből csak pár száz palack készült, vagy nagyobb pincészetek titkos darabjairól, melyekhez csak néhány helyen juthattok hozzá, próbáltunk figyelni arra, hogy mindenféle ízlést kielégítő, igényes, különleges és emlékezetes borlapunk legyen.

Privát borkóstoló a Margaréta Garden borhotelben

Érdekel titeket az egri borvidék, szeretitek a jó bort, de túl sok pince közül lehet válogatni? Kész szerencse, hogy mi már elég régóta élünk itt ahhoz, hogy a legtöbbet végigjárjuk nektek, így megmutatjuk a kedvenceinket! Pazar helyszín ehhez az utóbbi  években új életre kelő, legendás Szépasszony-völgy, ahol egymást érik a borászatok, a túravezetőtök fejében pedig ott lapul a titkos térkép arról, hogy kinél-mit kóstoljatok!
 
Nálunk többféle lehetőség is van az egri borokkal való ismerkedésre! Privát borkóstoló, amely jelentheti egy pincészet meglátogatását, szép idő esetén dűlőtúrát, vagy vezetett bortúra a Szépasszony-völgybe, mindegyiket leszervezzük!
Bálint Ördögh
Bálint Ördögh
2023-04-17
Szuper hely, remek, kedves tulajdonos-staffal! Pazar a reggeli, a bár&télikert a nyugalom szigete. Köszönjük!
Marcis Regina
Marcis Regina
2023-04-16
Nagyon szépen köszönjük a kedves és barátságos hozzáállást, amit kaptunk. Tetszett a családias hangulat, egyértelműen látni és érezni, hogy minden munkátokat beleteszitek abba, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Sajnáljuk, hogy az esős idő miatt nem tudtuk kihasználni a szép kertes részt, de talán majd legközelebb. 🙂
Dorka Major
Dorka Major
2023-04-16
Meseszép szálláshely Eger belvárosában. A személyzet és a tulajdonos is végtelenül kedves, barátságos és segítőkészek mindenben. A reggelivel abszolút levettek a lábunkról minket, igazi kis gourmet élmény volt! Ha Eger akkor csak a Margaréta, biztosan visszamegyünk még. 🙂
Attila Vandor
Attila Vandor
2023-04-16
Nagyon kedves és barátságos hely!
Olivér Rut
Olivér Rut
2023-03-15
Mi egy éjszakát töltöttünk a Margaréta Garden&Spa-ban amely Eger szerintem egyik legjobb helye, ha pihenésre vagy kikapcsolódásra vágysz. A személyzet nagyon kedves és segítőkészek. Mi privát Spa szolgáltatásukat is kértük a szoba mellé, amely egyszerűen tökéletes. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a helyet.
Boglárka Gubán
Boglárka Gubán
2023-03-02
Egyszerűen tökéletes volt! A hely meseszép, nagyon tiszta, a berendezés elegáns. A privát Spa megér egy misét, nagyon nagy élmény volt kettesben a párommal! A reggeli nagyon változatos, minden nagyon ízletes volt! Ha tehetem, mindenképpen visszamegyek még, és ajánlani is fogom ezt a mesés kis ékszerdobozt az ismerőseimnek! 😁😁
Attila Bede-Tóth
Attila Bede-Tóth
2023-02-28
Sok helyen és városban szálltunk már meg, de ilyen kedves fogadtatással még sehol nem találkoztunk. Modern, esztétikus, igényes berendezés, rendkívüli tisztaság. Ez mind tükrözi a tulajdonos személyiségét, igényességét. Megmutatkozik ez a reggeli összeállításában is. Gondolnak a különböző ételallergiával rendelkező vendégekre is, tehát senki nem marad éhen. Széles skálájú teaválaszték (a vadcseresznyét mindenképpen meg kell kóstolni), egésznapos, korlátlan kávé fogyasztás. Ehhez nincs mit hozzátenni. A privát spa részleg, szintén az igényesség mintaképe. Hangulatos, tiszta, zene, üdítő bekészítés. TÖKÉLETES! Aki lazítani, kikapcsolódni szeretne jobb helyet ne is keressen. Válassza nyugodtan a Margarétát. Biztos nem fog csalódni. Köszönjük ezt a hétvégét. Biztos vagyok benne, hogy leszünk még a vendégeitek.

ÁRKALKULÁCIÓ & SZOBAFOGLALÁS

Kalkuláld ki és foglald le pihenésed online, azonnali visszaigazolással, 2 perc alatt.

ÉLMÉNYUTALVÁNY

Ajándékozd meg szeretteid, ismerőseid Margaréta Garden élménnyel élményutalványainak egyikével egyszerűen, gyorsan és akár azonnal nyomtatható formában!

Ne maradj le

Iratkozz fel a hírlevelünkre

és értesült az elsők között legújabb ajánlatokról!