BORHOTEL KÜLÖNLEGES BORLAPPAL

Margaréta Garden borhotel

Eger története szőlőhegyek és borospincék között játszódik. Tizenkilenc borvidékünk közül az egri az egyik leghíresebb, legrégebbi és legkülönlegesebb: változatos talajtípusokon készülnek változatos borok. Ráadásul az egri borászok a házasításokban hisznek, így a fehér és a vörös zászlósborunk is küvé: az egri csillag és az egri bikavér.

Az egri csillag egy minimum négy szőlőfajtából álló bor, melynek túlnyomó többsége kárpát-medencei fajtából kell, hogy álljon. Egerben olyan csak a borvidékre jellemző szőlőfajták is vannak, mint a leányka, a királyleányka, vagy az aranymuskotály, így a házasítások is izgalmasak.
 
Az egri bikavér pedig egy kékfrankosra épülő házasítás, itt is többségben kell lennie a hazai fajtának, valamint a borászok csak egy meghatározott csoportból választhatnak bele szőlőfajtát. Sokszor megjelenik a kadarka, de a francia fajtákat, mint cabernet sauvignon, cabernet franc, vagy merlot is szereti a bikavér.

Borhotel – classicus, superior, grand superior

Ha biztosra mentek a minőséget illetően, három szót kell keresnetek az egri palackokon: classicus, superior, grand superior. Ez a helyi eredetiségvédelmi lépcső három kategóriája. Ahol rajta van a palackon valamelyik jelölés, ott egy bizottság által ellenőrzött borról van szó, ahol a szőlőt, a feldolgozást, a palackba kerülést is figyelték, így biztos kézzel választhattok közülük. Persze ha nincs ilyen jelölés, az sem jelent rosszat, de ez egy nagyszerű kiinduló.
 
Hiszünk az egri borban, hiszünk az egri borászokban, és hiszünk abban is, hogy a helyi értékek a legnagyobb értékek. Borhotel is vagyunk. Komoly energiákat fektettünk a borlapunk összeállításába. Próbálunk kizárólag a borvidékről származó tételeket tartani, ráadásul tele vagyunk olyan borokkal, amelyek garantáltan nem fognak szembejönni veletek másutt.
 
Legyen szó egy garázsborászat mikrotételéről, melyből csak pár száz palack készült, vagy nagyobb pincészetek titkos darabjairól, melyekhez csak néhány helyen juthattok hozzá, próbáltunk figyelni arra, hogy mindenféle ízlést kielégítő, igényes, különleges és emlékezetes borlapunk legyen.

Privát borkóstoló a Margaréta Garden borhotelben

Érdekel titeket az egri borvidék, szeretitek a jó bort, de túl sok pince közül lehet válogatni? Kész szerencse, hogy mi már elég régóta élünk itt ahhoz, hogy a legtöbbet végigjárjuk nektek, így megmutatjuk a kedvenceinket! Pazar helyszín ehhez az utóbbi  években új életre kelő, legendás Szépasszony-völgy, ahol egymást érik a borászatok, a túravezetőtök fejében pedig ott lapul a titkos térkép arról, hogy kinél-mit kóstoljatok!
 
Nálunk többféle lehetőség is van az egri borokkal való ismerkedésre! Privát borkóstoló, amely jelentheti egy pincészet meglátogatását, szép idő esetén dűlőtúrát, vagy vezetett bortúra a Szépasszony-völgybe, mindegyiket leszervezzük!
Catelya Kitsune
Catelya Kitsune
2024-02-20
Másodjára szálltunk meg, csendes, romantikus hely, kedves személyzettel és bőséges, finom reggelivel. Folyamatosan fejlődik a hely, biztos visszatérünk még, főleg ha ilyen helyesek a recepciósok (kutyusok). 😊
Ildikó Nagy
Ildikó Nagy
2024-01-21
Köszönjük szépen az élményt és a szívélyes vendéglátást!(és a finom reggeliket)Az ott töltött idő,minden percét élveztük!Visszatérünk!Mi és a kutyáink is!
istvan Varadi
istvan Varadi
2024-01-07
Egy hosszú hétvégét töltöttünk itt! Nagyon jól éreztük magunkat! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Semyon Dikov
Semyon Dikov
2023-12-18
Really nice people doing their best and knowing their task well. Small business run by enthusiasts - not so common nowadays; thus, much appreciated. Will definitely come back.

ÁRKALKULÁCIÓ & SZOBAFOGLALÁS

Kalkuláld ki és foglald le pihenésed online, azonnali visszaigazolással, 2 perc alatt.

ÉLMÉNYUTALVÁNY

Ajándékozd meg szeretteid, ismerőseid Margaréta Garden élménnyel élményutalványainak egyikével egyszerűen, gyorsan és akár azonnal nyomtatható formában!

Ne maradj le

Iratkozz fel a hírlevelünkre

és értesült az elsők között legújabb ajánlatokról!